Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Belgische Aspic met Breydelham en Scampi
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
koeltijd
3
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
dikke
plakken Breydelham
▢
Gelatine
▢
3
tomaten
▢
1
stokbrood
glutenvrij alternatief indien nodig
▢
Olijfolie
▢
2
dl
gevogeltefond
▢
4
scampi
▢
Mix van kleine groenten
bijvoorbeeld asperges, broccoli
▢
Basilicum
▢
Saffraan
▢
Peper & zout
Voor de vinaigrette:
▢
Olijfolie
▢
Scheutje
azijn
▢
Gesnipperde sjalot
▢
Basilicum
▢
Blokjes
tomaat
▢
Peper & zout
Instructies
Bereid eerst de gelei door de gevogeltefond op te warmen en te infuseren met enkele draadjes saffraan.
Breng op smaak met peper en zout.
Bind de gelei tot de gewenste dikte met gelatinepoeder of -blaadjes.
Pel de scampi en pocheer ze kort in licht gezouten water.
Snijd enkele ronde vormpjes uit de plakken ham.
Concasseer twee van de tomaten en smelt de stukjes in olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.
Maak een vinaigrette door de opgegeven ingrediënten te mengen.
Giet een beetje gelei in een ringvorm en laat het opstijven.
Plaats hierop een halve scampi en wat stukjes rauwe tomaat.
Bedek opnieuw met gelei en laat opstijven.
Ga verder met de ham en voeg wat kleine groenten toe, zoals asperges en broccoli.
Vul de ring verder aan met gelei en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Ontvorm de aspic in het midden van de borden.
Verwarm de ringen eventueel kort met een gasbrander om het ontvormen te vergemakkelijken.
Serveer de aspic met de vinaigrette eromheen en geroosterde schijfjes stokbrood, bedekt met de gesmolten tomaat en gesnipperde basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Belgische aspic gaat goed samen met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.2
mg
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vlees
Land van herkomst
België