Bereid de gelei door de gevogeltefond op te warmen en saffraan toe te voegen.
Breng op smaak met peper en zout.
Bind de gelei met gelatine tot de gewenste dikte.
Pel de scampi en pocheer ze kort in licht gezouten water.
Snijd ronde vormpjes uit de plakken ham.
Concasseer twee tomaten en smelt de stukjes in olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.
Maak de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen.
Giet een beetje gelei in een ringvorm en laat opstijven.
Voeg een halve scampi en wat stukjes rauwe tomaat toe.
Bedek met gelei en laat opnieuw opstijven.
Voeg de ham en kleine groenten zoals asperges en broccoli toe.
Vul de ring verder aan met gelei en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Ontvorm de aspic op het midden van een bord.
Gebruik een gasbrander om het ontvormen te vergemakkelijken.
Serveer de aspic met de vinaigrette en geroosterde schijfjes stokbrood, bedekt met de gesmolten tomaat en gesnipperde basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse salade en een extra drizzle olijfolie over de aspic voor een elegante presentatie.Wijnadvies:Een droge witte wijn zoals Chardonnay of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past perfect bij dit verfijnde gerecht.