150ggeraspte pecorinoItaliaanse schapenkaas of belegen kaas
Instructies
Meng in een kom de bloem met de gist en het zout.
Voeg al roerende 2 eetlepels olijfolie en het lauwwarme water toe en meng alles tot een samenhangend deeg.
Kneed dit 8-10 minuten op een met wat olie ingevet werkvlak tot het soepel en elastisch is.
Of kneed het deeg in de keukenmachine.
Leg het deeg in een licht ingevette kom en plaats deze in de combi-stoomoven.
Kies de functie Combi-koken, stel de temperatuur in op 37 °C, de vochtigheid op 100% en de tijd op 30 minuten.
Laat het deeg rijzen tot het volume verdubbeld is.
Hak de olijven in stukjes.
Hak de oregano fijn.
Pel de tenen knoflook en pers ze boven de uitgelekte tomatenstukjes uit.
Roer ook de oregano erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Vorm op een licht ingevette bakplaat het deeg tot een focaccia.
Druk met de vinger wat holtes in het brood.
Leg in wat van de uitgelekte tomaten en druk daarin een gehalveerd cherrytomaatje.
Verdeel de overige tomaten, stukjes olijf en pecorino erover.
Strooi de oregano, wat grof zeezout en de peper over het brood.
Schuif de bakplaat in de combi-stoomoven.
Kies de functie Combi-koken en stel de volgende stappen in:
Stap 1:
temperatuur 37 °C, vochtigheid 100%, en tijd 30 minuten
Stap 2:
temperatuur 200 °C, vochtigheid 75%, en tijd 15 minuten
Stap 3:
temperatuur 30 °C, vochtigheid 30%, en tijd 2 minuten
Het brood wordt nu automatisch voor de tweede keer gerezen en afgebakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Deze focaccia met olijven en tomaat gaat goed samen met een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.