Vruchtentaart met aardbeien en kiwisalsa
Porties: 12 stuks
Ingrediënten
- 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
- 1 citroen sap en rasp er van
- 200 g amandelspijs
- 125 ml crème fraîche
- 25 g amandelen geschaafde
- 200 g aardbeien
- 1½ eetlepel(s) gemberjam
- 2 eetlepel(s) verse munt in reepjes
- 2 flinke kiwi's
- 2 eetlepel(s) citroenmarmelade of sinaasappelmarmelade
- 2 eetlepel(s) verse basilicumverse
- Eventueel:
- citroen- of limoenijs
Instructies
- De combi-stoomoven voorverwarmen op 200 °C en 30% stoom.
- De plakjes bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht laten ontdooien.
- De vierkante bakvorm met bakpapier bekleden.
- De plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en tussen plasticfolie uitrollen tot een vierkante lap die iets groter is dan de vorm.
- De vorm met het deeg bekleden (ook de rand).
- Intussen in een schaaltje de amandelspijs met 1 eetlepel citroensap en de crème fraîche met een vork smeuïg roeren.
- Het spijsmengsel over het deeg verdelen en de spijs met de amandelen bestrooien.
- De taart in de combi-stoomoven op 200 °C en 30% stoom in ca. 20 minuten goudbruin bakken.
- De taart in de vorm laten afkoelen.
- Intussen de aardbeien schoonmaken en in vieren of in achten snijden.
- De helft van het citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, de gemberjam en de munt er voorzichtig door mengen.
- De kiwi's schillen en ze in stukjes snijden.
- De rest van het citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, de citroen- of sinaasappelmarmelade en de reepjes basilicum er voorzichtig doorscheppen.
- De afgekoelde taart in 12 vierkantjes snijden.
- Op elk vierkantje midden op wat van de kiwi en daarom heen de aardbeien scheppen.
- Serveer evt. met citroen- of limoenijs.