De combi-stoomoven voorverwarmen op 175 °C en 100% stoom.
De bodem en de wanden van de vorm bekleden met de plakjes bacon. Zorg ervoor dat er voldoende plakjes overblijven voor de bovenkant om de paté mee af te dekken.
De hamlappen met het kalfsvlees in een foodprocessor kleinsnijden. De ham en de lever in blokjes snijden.
De boter smelten.
De overige ingrediënten, behalve de peperkorrels en het laurierblaadje, met het kleingesneden vlees en de gesmolten boter goed vermengen.
Tot slot er de peperkorrels doorroeren en het vleesmengsel in de vorm scheppen. De bovenkant gladstrijken met een spatel, afdekken met het laurierblaadje en de resterende plakjes bacon.
De vorm met het deksel of aluminiumfolie afsluiten.
De paté in ca. 1½ uur op 175 °C en 100% stoom gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
hetelucht: 175 °C
stoompercentage: 100%
bereidingstijd: ca. 1½ uur + 24 uur afkoeltijd