Walnotentaartjes
Porties: 1 taartje
Equipment
Ingrediënten
- 100 g walnoten gepelde
- 2 eetlepel(s) suiker
- 1½ eetlepel(s) honing
- ½ citroen sap er van
- ½ theelepel anijszaad
- 1 theelepel anijslikeur
- 3 plakjes bladerdeeg
- olie voor het invetten
Instructies
- De combi-stoomoven voorverwarmen op 200 °C en 30% stoom.
- Intussen de walnoten grof hakken en de suiker, honing, het citroensap, anijszaad en de anijslikeur erdoor roeren.
- De plakjes bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht laten ontdooien.
- De muffinplaat invetten en elk plakje bladerdeeg in vieren snijden.
- In elke opening een vierkantje bladerdeeg leggen, het deeg met een vork inprikken en wat van het notenmengsel erop leggen.
- De walnoottaartjes in ca. 10 minuten op 200 °C en 30% stoom goudbruin bakken.