Het bakmeel boven een kom zeven en het cacaopoeder, de koekkruiden en het amandelpoeder erdoor roeren.
De boter en de suiker met de mixer in een tweede kom kloppen tot het schuimig is en een lichte kleur heeft gekregen.
Het ei erdoor kloppen en vervolgens de eidooier met de melk.
Eerst het cacaomengsel in gedeelten en daarna de gembersnippers voorzichtig door het botermengsel spatelen. De vormpjes met het beslag vullen en afdekken met aluminiumfolie.
De puddinkjes in ca. 35 minuten op 175 °C en 100% stoom gaar bakken.
Vlak voor dat de baktijd is verstreken de puddinkjes met een houten prikker controleren of ze gaar zijn. De puddinkjes serveren met vanillesaus.
Amandelpoeder:
Maal in een keukenmachine met het sikkelmes 1 zakje amandelen (45 g).
Laat de machine draaien tot de amandelen tot poeder zijn vermalen.
Vanillesaus:
Breng voor een vanillesaus 350 ml volle melk met 1 in de lengte opengesneden vanillestokje in een steelpan aan de kook.
Schrap met de achterkant van een mes de zaadjes uit het vanillestokje en doe het zaad met het stokje terug in de melk.
Laat de melk afgedekt 30 minuten staan.
Verwijder het vanillestokje en roer 1 eidooier met 2 eetlepels suiker en 1 theelepel maïzena glad.
Giet wat van de warme melk al roerend bij het dooiermengsel.
Breng de vanillemelk al roerend aan de kook en voeg het dooiermengsel al roerend toe.
Neem de pan van het vuur zodra het mengsel is gebonden.
Roer de saus in een bak koud water koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
hetelucht: 175 °C
stoompercentage: 100%
bereidingstijd: 35 minuten