Ossenhaas met paddestoelen
Porties: 4 personen
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 gr.
- Pel de sjalotten en snijd ze in de lengte doormidden.
- Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- De koekenpan moet wel geschikt zijn om in de oven te zetten, gebruik anders een braadpan. Verwarm 1 eetlepel olie en een klontje boter.
- Bak de ossenhaas aan alle kanten aan, met de gehalveerde sjalotten, wat tijm en zout en peper.
- Plaats een kernthermometer in het hart van het vlees.
- Stel de thermometer in. ,
- Voor rood 51 graden, voor rosé is dat 53 gr.
- Plaats de koekenpan of braadpan in de oven.
- Zodra de gewenste garing is bereikt, haal de pan uit de oven.
- Haal het vlees uit de pan, leg het op een bord en bedek met aluminiumfolie.
- Deglaseer de pan met de kalfsjus en de madera.
- Schraap met een houten lepel de aanbaksels los
- .Bak in een koekenpan, op hoog vuur, de paddestoelen in 2 eetlepels olie.
- Breng op smaak met wat zout en peper.
- Voeg het gedeglaseerde toe.
- Snijd het vlees in plakken.
- Verdeel over de borden, samen met de sjalotten.
- Giet wat paddenstoelensaus rond en over het vlees.
- Garneer met de bieslook.
- Serveer er aardappelkroketjes bij.