Vruchtentaart met aardbeien en kiwisalsa
Recept afdrukken
No ratings yet

Vruchtentaart met aardbeien en kiwisalsa

Recept categorieën: Fruit, Taart
Porties: 12 stuks
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 1 citroen sap en rasp er van
  • 200 g amandelspijs
  • 125 ml crème fraîche
  • 25 g amandelen geschaafde
  • 200 g aardbeien
  • eetlepel(s) gemberjam
  • 2 eetlepel(s) verse munt in reepjes
  • 2 flinke kiwi's
  • 2 eetlepel(s) citroenmarmelade of sinaasappelmarmelade
  • 2 eetlepel(s) verse basilicumverse
  • Eventueel:
  • citroen- of limoenijs

Instructies

  • De combi-stoomoven voorverwarmen op 200 °C en 30% stoom.
  • De plakjes bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht laten ontdooien.
  • De vierkante bakvorm met bakpapier bekleden.
  • De plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en tussen plasticfolie uitrollen tot een vierkante lap die iets groter is dan de vorm.
  • De vorm met het deeg bekleden (ook de rand).
  • Intussen in een schaaltje de amandelspijs met 1 eetlepel citroensap en de crème fraîche met een vork smeuïg roeren.
  • Het spijsmengsel over het deeg verdelen en de spijs met de amandelen bestrooien.
  • De taart in de combi-stoomoven op 200 °C en 30% stoom in ca. 20 minuten goudbruin bakken.
  • De taart in de vorm laten afkoelen.
  • Intussen de aardbeien schoonmaken en in vieren of in achten snijden.
  • De helft van het citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, de gemberjam en de munt er voorzichtig door mengen.
  • De kiwi's schillen en ze in stukjes snijden.
  • De rest van het citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, de citroen- of sinaasappelmarmelade en de reepjes basilicum er voorzichtig doorscheppen.
  • De afgekoelde taart in 12 vierkantjes snijden.
  • Op elk vierkantje midden op wat van de kiwi en daarom heen de aardbeien scheppen.
  • Serveer evt. met citroen- of limoenijs.