Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Runderlende met rauwe ham en rozemarijnsaus
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadslede
kernthermometer
Oven
ovenrooster
Ingrediënten
▢
1
kg
runderzij lende
▢
3
teentjes
knoflook
▢
2
eetlepel(s)
rozemarijn
vers gehakte
▢
6
plakken rauwe ham
▢
45
g
boter
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
zout
▢
peper
▢
voor de saus:
▢
1
rode ui
middelgrote
▢
1-2
eetlepel(s)
balsamico-azijn
▢
1-2
eetlepel(s)
rozemarijn
vers gehakte
▢
⅛
liter
slagroom
▢
zout
▢
peper
Instructies
Het vlees ten minste 30 minuten voor gebruik uit de koelkast halen en droogdeppen met keukenpapier.
De knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
Het vlees rondom met knoflook bedekken.
Het vlees met zout en peper inwrijven en de bovenkant met fijngehakte rozemarijn bestrooien.
De oven voorverwarmen op 130 °C.
Op het aanrecht de rauwe ham dakpansgewijs naast elkaar leggen dat de uiteinden elkaar overlappen.
Het vlees erop leggen en op de bovenkant ook nog een plakje rauwe ham leggen.
De rauwe ham om het vlees wikkelen en de rauwe ham met een stukje keukengaren om de centimeter met het garen vastbinden.
In een braadpan de boter heet laten worden en als het schuim voor de helft is weggetrokken de olie erbij schenken.
Kort verwarmen en dan het vlees snel op hoog vuur aan alle kanten bruinbakken.
Het vlees uit de pan nemen en op het ovenrooster met de braadslede eronder met de kernthermometer op 50 °C met 60% stoom bereiden.
Intussen de ui pellen en halveren en in ringen snijden.
De ui in het bakvet glazig fruiten en vervolgend de rozemarijn en de balsamico-azijn toevoegen.
Alles kort verwarmen en tot slot de slagroom erdoor roeren.
De saus op smaak brengen met zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees