Frisse Maanzaad Muffins met Citroen
Porties: 12 muffins
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- erwarm de oven voor op 200°C en vet de holtes van de muffinvorm in.
- Boen de citroen schoon.
- Rasp de helft van de schil fijn en pers de halve citroen uit (de andere helft wordt niet gebruikt).
- Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, lichtbruine basterdsuiker, citroenrasp, maanzaad en een snufje zout.
- Klop in een andere kom de eieren los.
- Voeg de citroensap, karnemelk en zonnebloemolie toe en roer alles goed door elkaar.
- Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet het eimengsel erin.
- Spatel het geheel luchtig door elkaar met een vork of pollepel.
- Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn; een paar klontjes zijn niet erg.
- Verdeel het beslag over de holtes van de muffinvorm.
- Plaats de muffinvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm en haal ze vervolgens uit de vorm.
- Laat ze verder afkoelen op een taartrooster.