Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Tropische Notenmuffins
Heerlijke glutenvrije muffins met tutti frutti en notenmeel. Perfect voor een zoete traktatie bij de koffie of als nagerecht.
Voorbereidingstijd
2
dagen
d
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
muffinvorm
Papieren muffinvormpjes
taartrooster
Ingrediënten
▢
1
tl
kaneelpoeder
▢
1
zakje
bakpoeder
▢
2
eieren
gesplitst
▢
3
el
zonnebloemolie
▢
50
g
donkere basterdsuiker
▢
100
g
glutenvrij rijstmeel
▢
100
g
hazelnoot- of amandelmeel
▢
100
g
tutti frutti
▢
125
ml
melk
Instructies
Snijd de tutti frutti in kleine stukjes.
Laat de tutti frutti 2 dagen wellen in 2 dl water met wat citroensap.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng in een schaal de melen, kaneel, bakpoeder, basterdsuiker en tutti frutti.
Klop in een kom het eiwit met een mespunt zout stijf.
Roer de dooiers los met melk en olie.
Meng dit snel door het meelmengsel (klontjes mogen blijven).
Spatel voorzichtig het eiwit erdoor.
Plaats papieren vormpjes in de muffinvorm of op een bakplaat.
Vul de vormpjes tot maximaal driekwart met beslag.
Bak de muffins in het midden van de oven in ca.
20 minuten goudbruin en gaar.
Haal de vorm uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
Maak de muffins los en laat ze verder afkoelen op een taartrooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een beetje poedersuiker of een schepje slagroom.
Wijnadvies:
Past goed bij een zoete dessertwijn zoals een Muscat.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
9
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
/
Noten
/
Taart
Land van herkomst
Europa
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij