Verrukkelijke Advocaatmuffins
Equipment
- Magnetron, of pannetje om boter te smelten
- Grote mengkom
- Kleinere mengkom
- Vork of houten lepel
- muffinvorm
- taartrooster
Ingrediënten
- 50 g boter
- 300 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 100 g witte basterdsuiker
- 2 theelepels bakpoeder
- Mespunt zout
- 2 eieren
- 100 ml halfvolle melk
- 200 ml advocaat
Instructies
- Oven voorverwarmen:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Boter smelten: Smelt de boter zachtjes in de magnetron of in een pannetje.
- Droge ingrediënten mengen:
- Meng in een grote schaal het zelfrijzend bakmeel, de suiker, bakpoeder en een mespunt zout.
- Nat mengsel bereiden: Klop in een andere kom de eieren los met de melk.
- Klop de gesmolten boter en 150 ml advocaat luchtig door dit mengsel.
- Samenvoegen:
- Roer het eimengsel snel met een vork of houten lepel door het bakmeel.
- Het is niet erg als er nog een paar klontjes in het beslag zitten.
- Vullen van de muffinvorm: Schep het beslag in de ingevette holtes van de muffinvorm.
- Schep de rest van de advocaat bovenop het beslag in de holtes.
- Bakken:
- Schuif de vorm op een rooster in het midden van de oven en bak de muffins in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
- Afkoelen:
- Laat de muffins 5 minuten in de vorm afkoelen.
- Neem ze vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij deze zoete advocaatmuffins past een dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een licht mousserende wijn zoals Prosecco. Voor een niet-alcoholische optie is een kopje thee met een vleugje honing ook een goede keuze.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 30 g