Boter smelten: Smelt de boter zachtjes in de magnetron of in een pannetje.
Droge ingrediënten mengen:
Meng in een grote schaal het zelfrijzend bakmeel, de suiker, bakpoeder en een mespunt zout.
Nat mengsel bereiden: Klop in een andere kom de eieren los met de melk.
Klop de gesmolten boter en 150 ml advocaat luchtig door dit mengsel.
Samenvoegen:
Roer het eimengsel snel met een vork of houten lepel door het bakmeel.
Het is niet erg als er nog een paar klontjes in het beslag zitten.
Vullen van de muffinvorm: Schep het beslag in de ingevette holtes van de muffinvorm.
Schep de rest van de advocaat bovenop het beslag in de holtes.
Bakken:
Schuif de vorm op een rooster in het midden van de oven en bak de muffins in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Afkoelen:
Laat de muffins 5 minuten in de vorm afkoelen.
Neem ze vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij deze zoete advocaatmuffins past een dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een licht mousserende wijn zoals Prosecco. Voor een niet-alcoholische optie is een kopje thee met een vleugje honing ook een goede keuze.