Snijd de tutti frutti in kleine stukjes en laat 2 dagen wellen in 2 dl water met wat citroensap.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng in een schaal het hazelnoot- of amandelmeel, rijstmeel, kaneelpoeder, bakpoeder, basterdsuiker en tutti frutti.
Klop het eiwit in een kom stijf met een mespunt zout.
Roer de eidooiers los met melk en zonnebloemolie.
Meng dit snel door het meelmengsel (klontjes mogen blijven).
Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag.
Plaats papieren vormpjes in een muffinvorm of op een bakplaat.
Vul de vormpjes voor maximaal driekwart met beslag.
Bak de muffins in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
Neem de vorm uit de oven.
Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm en daarna verder afkoelen op een taartrooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een lepel Griekse yoghurt en een extra stukje tutti frutti erbovenop.Wijnadvies:Combineer met een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een gekoelde Riesling.