240gwitte chocolade in stukjes of witte chocoladekorrels
225gongezouten boter op kamertemperatuur
½theelepelbakpoeder
210gfijngehaktegedroogde abrikozen
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de tarwebloem, havermout, bakpoeder en kaneelpoeder in een kom.
Klop de boter en de suiker met een mixer tot een lichte, luchtige room.
Voeg zout, vanille-extract en eieren toe en klop nog ongeveer 1 minuut door.
Voeg het bloemmengsel geleidelijk toe aan de room en meng goed.
Roer de stukjes witte chocolade en abrikozen door het deeg.
Dek het deeg af en laat 1 uur afkoelen in de koelkast.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet deze in.
Maak hoopjes van 1 eetlepel deeg, met 5 cm tussenruimte, en leg deze op de bakplaat.
Bak de koekjes 11 tot 14 minuten tot ze goudbruin zijn aan de randen maar nog zacht in het midden.
Laat de koekjes 2 minuten afkoelen op de bakplaat en vervolgens volledig op een taartrooster.
Bewaar de koekjes maximaal 1 week in een gesloten container.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer de koekjes bij een kopje thee of koffie voor een heerlijke zoete pauze.Wijnadvies: Een frisse, lichte dessertwijn zoals een Moscato d’Asti past goed bij deze koekjes.