Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vruchtentaart met aardbeien en kiwisalsa
Porties:
12
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
combi-stoomoven
ovenrooster
vierkante bakvorm (22 cm doorsnede)
Ingrediënten
▢
4
plakjes
diepvriesbladerdeeg
▢
1
citroen
sap en rasp er van
▢
200
g
amandelspijs
▢
125
ml
crème fraîche
▢
25
g
amandelen
geschaafde
▢
200
g
aardbeien
▢
1½
eetlepel(s)
gemberjam
▢
2
eetlepel(s)
verse munt
in reepjes
▢
2
flinke kiwi's
▢
2
eetlepel(s)
citroenmarmelade
of sinaasappelmarmelade
▢
2
eetlepel(s)
verse basilicumverse
▢
Eventueel:
▢
citroen- of limoenijs
Instructies
De combi-stoomoven voorverwarmen op 200 °C en 30% stoom.
De plakjes bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht laten ontdooien.
De vierkante bakvorm met bakpapier bekleden.
De plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en tussen plasticfolie uitrollen tot een vierkante lap die iets groter is dan de vorm.
De vorm met het deeg bekleden (ook de rand).
Intussen in een schaaltje de amandelspijs met 1 eetlepel citroensap en de crème fraîche met een vork smeuïg roeren.
Het spijsmengsel over het deeg verdelen en de spijs met de amandelen bestrooien.
De taart in de combi-stoomoven op 200 °C en 30% stoom in ca. 20 minuten goudbruin bakken.
De taart in de vorm laten afkoelen.
Intussen de aardbeien schoonmaken en in vieren of in achten snijden.
De helft van het citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, de gemberjam en de munt er voorzichtig door mengen.
De kiwi's schillen en ze in stukjes snijden.
De rest van het citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, de citroen- of sinaasappelmarmelade en de reepjes basilicum er voorzichtig doorscheppen.
De afgekoelde taart in 12 vierkantjes snijden.
Op elk vierkantje midden op wat van de kiwi en daarom heen de aardbeien scheppen.
Serveer evt. met citroen- of limoenijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart