Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Paastulband
Porties:
8
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Tulband- of rozenvorm
combi-stoomoven
Ingrediënten
▢
250
gram
basterdsuiker
▢
250
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
5
eieren
op kamertemperatuur
▢
Schil van 1 citroen
geraspt
▢
½
vanillepeul
▢
Violen
geel en wit
▢
Atsina cress
▢
Pure en melkchocolade
▢
150
gram
poedersuiker
▢
1 ½
eetlepel
citroensap
Instructies
Verwarm de combi-stoomoven voor op 160 °C.
Als je een gewone oven gebruikt, verwarm deze dan voor op 180°C.
Klop de boter met de basterdsuiker en vanille luchtig.
Voeg de geraspte citroenschil toe en klop goed door.
Voeg vervolgens één voor één de eieren toe, terwijl je blijft kloppen.
Spatel het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag tot alles goed gemengd is.
Vet de tulband- of rozenvorm in en giet het beslag erin.
Bak de tulband in de combi-stoomoven op 160 °C met 100% vocht gedurende 60 minuten.
Als je een gewone oven gebruikt, bak dan op 180 °C.
Controleer of de cake gaar is door er een prikker in te steken; als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.
Laat de cake afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt.
Meng de poedersuiker met het citroensap tot een glad glazuur.
Laat het glazuur over de afgekoelde cake lopen.
Garneer de tulband met chocolade-eitjes, viooltjes en atsina cress.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als er geen kinderen mee-eten, kun je Limoncello gebruiken als alternatief voor citroensap.
Deze cake kan een dag van tevoren worden gebakken. Garneer de cake pas vlak voor het serveren.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.3
mg
|
Sugar:
40
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Pasen