De combi-stoomoven voorverwarmen op 130 °C en 60% stoom. hetelucht: 130 °C / stoompercentage: 60% / kerntemperatuur: 68 °C
De beenham met zout en peper inwrijven.
Intussen de boter in een pan verhitten en het beenhammetje snel aan alle kanten bruin bakken.
Het vlees uit de pan nemen, op het rooster leggen en de kernthermometer in het midden steken.
De kerntemperatuur op 68 °C instellen en het vlees in de combi-stoomoven op 130 °C met 60% stoom bereiden.
Voor de saus de ui pellen, halveren en in ringen snijden.
De ui in de bakboter in enkele minuten glazig fruiten, de rode pesto erdoor roeren en de slagroom toevoegen. De saus iets laten inkoken en op smaak brengen met zout en peper.
Het vlees in dunne plakjes snijden en met de saus die met ringetjes bosui of bieslook is gegarneerd, serveren.
Lekker met gestoomde krielaardappeltjes met truffelroomsaus.
De bereidingstijd voor dit vlees zal ca. 60 minuten zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie
Serveer de plakjes warm als borrelhapje met wat olijventapenade.