Combinatiestand - Hetelucht Plus op 150°C met 100% vocht, of
Combinatiestand - Boven- en onderwarmte op 170°C met 100% vocht.
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Meng de boter en suiker met behulp van een keukenmachine gedurende ongeveer 2 minuten op de hoogste stand.
Voeg de eieren één voor één toe aan het mengsel en mix goed na elk ei.
Voeg een snufje zout, limoensap en limoenrasp toe aan het mengsel en meng goed.
Spatel geleidelijk de gezeefde bloem door het beslag totdat alles goed is opgenomen.
Vet een cakevorm in en bestuif met wat bloem.
Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Plaats de cakevorm in de voorverwarmde combi-stoomoven en bak gedurende ongeveer 60 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt als je die in het midden van de cake steekt.
Laat de cake enkele minuten in de uitgeschakelde oven staan en stort hem dan op een rooster om verder af te koelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een prachtig effect, bak de cake in een rozenbakvorm. Serveer de afgekoelde cake op een cakeplateau, bestrooi met poedersuiker en garneer met verse frambozen en blauwe bessen.
Wijnadvies:
Een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij deze verfrissende limoen cake.