Recept afdrukken
No ratings yet

Kipfilet met 3 soorten mosterd

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Gevogelte, Kip
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • ½ eetlepel(s) Dijonmosterd
  • ½ eetlepel(s) dragonmosterd
  • ½ eetlepel(s) grove mosterd
  • 1 ui
  • 3 worteltjes
  • 1 eetlepel(s) verse dragon kleingesneden
  • 100 ml kippenbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 125 ml slagroom
  • verse dragon voor de garnering
  • zout
  • peper

Instructies

  • De oven op hetelucht op 175 °C voorverwarmen.
  • De 3 soorten mosterd door elkaar roeren en de kipfilets ermee bestrijken.
  • De ui en de worteltjes schoonmaken, de ui in partjes snijden en de wortel in grove stukjes.
  • De ui en de wortel in de braadslede overdoen en met dragon bestrooien.
  • De kipfilets erop leggen en de bouillon langs de rand schenken.
  • De kip ca. 15 minuten in de oven zetten en het vlees regelmatig bedruipen.
  • Het vlees uit de schaal nemen en in aluminiumfolie verpakken.
  • Het braadvocht boven een pan zeven, de wijn toevoegen en het braadvocht op de kookplaat tot ca. 2/3 deel inkoken.
  • De slagroom toe voegen, kort doorkoken en de saus op smaak brengen met zout en peper.
  • De saus vlak voor het serveren garneren met verse dragon.

Notities

hetelucht : 175 °C
stoomtoevoer: 60%

Boeuf Bourguignon 7
Recept afdrukken
No ratings yet

Boeuf Bourguignon van Madmum

Recept categorieën: Rundvlees, Stoofpot, Vlees
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1,5 kg doorregen runderlappen of hacheevlees in dobbelstenen
  • 150 g ontbijtspek in blokjes
  • 3 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g boter of margarine
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ theelepel tijm Provençaalse kruiden of takje rozemarijn
  • 3 eetlepel(s) bloem
  • 1 klein blikje tomatenpuree 70 g
  • 500 ml rode wijn
  • 1 pot vleesfond 380 ml
  • 250 g kastanjechampignons
  • klontje boter
  • 3 eetlepel(s) peterselie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Het vlees droogdeppen, in blokjes snijden en met zout en peper bestrooien.
  • Het spek in een droge braadpan of wok krokant bakken.
  • Intussen de uien en de knoflook pellen.
  • De uien in ringen snijden en de knoflook uitpersen.
  • Eventueel nog water boter aan het spekvet toevoegen, het vlees erdoor scheppen en op hoog vuur bruinbakken.
  • De ui met de knoflook toevoegen en alles kort bakken.
  • De laurierblaadjes met de tijm erbij doen en het vlees nog 5 minuten zachtjes bakken.
  • De combi-stoomoven voorverwarmen op 130 °C en 60% stoom.
  • De bloem door de tomatenpuree roeren, het mengsel toevoegen, kort bakken en vervolgens de wijn en de vleesfond toevoegen en alles aan de kook brengen
  • Alles in de dichte schaal overdoen en in 2-2½ uur op 130 °C en 60% stoom gaar laten worden.
  • Ca. 20 minuten voor het einde van de bereidingstijd de champignons schoonmaken en in vieren snijden.
  • De champignons toevoegen en alles goed doorscheppen.
  • De stoofpot op smaak brengen met zout en peper.

Notities

hetelucht: 110 °C
stoompercentage:60%
bereidingstijd: ca. 2-2½ uur