Kipfilet met 3 soorten mosterd
Porties: 4
Equipment
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- ½ eetlepel(s) Dijonmosterd
- ½ eetlepel(s) dragonmosterd
- ½ eetlepel(s) grove mosterd
- 1 ui
- 3 worteltjes
- 1 eetlepel(s) verse dragon kleingesneden
- 100 ml kippenbouillon
- 100 ml witte wijn
- 125 ml slagroom
- verse dragon voor de garnering
- zout
- peper
Instructies
- De oven op hetelucht op 175 °C voorverwarmen.
- De 3 soorten mosterd door elkaar roeren en de kipfilets ermee bestrijken.
- De ui en de worteltjes schoonmaken, de ui in partjes snijden en de wortel in grove stukjes.
- De ui en de wortel in de braadslede overdoen en met dragon bestrooien.
- De kipfilets erop leggen en de bouillon langs de rand schenken.
- De kip ca. 15 minuten in de oven zetten en het vlees regelmatig bedruipen.
- Het vlees uit de schaal nemen en in aluminiumfolie verpakken.
- Het braadvocht boven een pan zeven, de wijn toevoegen en het braadvocht op de kookplaat tot ca. 2/3 deel inkoken.
- De slagroom toe voegen, kort doorkoken en de saus op smaak brengen met zout en peper.
- De saus vlak voor het serveren garneren met verse dragon.
Notities
hetelucht : 175 °C
stoomtoevoer: 60%
stoomtoevoer: 60%