Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipfilet met 3 soorten mosterd
Porties:
4
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
dichte schaal
Oven
Ingrediënten
▢
4
kipfilets
▢
½
eetlepel(s)
Dijonmosterd
▢
½
eetlepel(s)
dragonmosterd
▢
½
eetlepel(s)
grove mosterd
▢
1
ui
▢
3
worteltjes
▢
1
eetlepel(s)
verse dragon
kleingesneden
▢
100
ml
kippenbouillon
▢
100
ml
witte wijn
▢
125
ml
slagroom
▢
verse
dragon
voor de garnering
▢
zout
▢
peper
Instructies
De oven op hetelucht op 175 °C voorverwarmen.
De 3 soorten mosterd door elkaar roeren en de kipfilets ermee bestrijken.
De ui en de worteltjes schoonmaken, de ui in partjes snijden en de wortel in grove stukjes.
De ui en de wortel in de braadslede overdoen en met dragon bestrooien.
De kipfilets erop leggen en de bouillon langs de rand schenken.
De kip ca. 15 minuten in de oven zetten en het vlees regelmatig bedruipen.
Het vlees uit de schaal nemen en in aluminiumfolie verpakken.
Het braadvocht boven een pan zeven, de wijn toevoegen en het braadvocht op de kookplaat tot ca. 2/3 deel inkoken.
De slagroom toe voegen, kort doorkoken en de saus op smaak brengen met zout en peper.
De saus vlak voor het serveren garneren met verse dragon.
Notities / Tips / Wijnadvies
hetelucht : 175 °C
stoomtoevoer: 60%
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip