Verwarm de oven voor op 160°C (onder-/bovenwarmte).
Bekleed een bakplaat met bakpapier, inclusief de zijkanten.
Klop de eieren met de suiker tot een dik, romig mengsel.
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het eimengsel en spatel samen met de citroenschil, limoenrasp en een snufje zout door elkaar.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat en bak in het midden van de oven gedurende 20 minuten.
Bestrooi een schone theedoek met poedersuiker.
Leg de gebakken cake omgekeerd op de theedoek, verwijder voorzichtig het bakpapier en rol de cake voorzichtig op.
Laat afkoelen.
Klop de slagroom met de suiker tot lobbig.
Meng de kwark met het limoensap en vouw dit voorzichtig door de opgeklopte slagroom.
Hak de helft van de muntblaadjes fijn en meng deze door de room.
Rol de afgekoelde cake voorzichtig uit, bestrijk gelijkmatig met het slagroommengsel en rol hem weer op.
Wikkel de rol in folie als deze niet direct wordt geserveerd.
Voor het serveren, snijd de cakerol in plakken en serveer op elk bord met een bol vanille-ijs.
Garneer met de overgebleven muntblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Spätlese past perfect bij de frisse limoensmaken en het romige vanille-ijs van dit dessert.