Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Maderasaus met Runderbouillon
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
liter
runderbouillon
▢
25
gram
bloem
▢
Peper
▢
Zout
▢
35
gram
boter
▢
1
deciliter
madera
Instructies
Maak een bruine roux van boter en bloem.
Haal de roux van het vuur zodra deze de juiste kleur heeft en laat het 5 minuten rusten.
Voeg de koude runderbouillon toe aan de roux en zet het geheel op een laag vuur.
Laat de saus zachtjes trekken onder af en toe roeren.
Voeg aan het einde de madera toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze maderasaus gaat uitstekend samen met een droge sherry of een stevige rode wijn zoals een Merlot.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.8
mg
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
Land van herkomst
Frankrijk