Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ambachtelijk Glutenvrij Brood
Porties:
1
brood
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
wit glutenvrij meel
▢
250
gram
bruin glutenvrij meel
▢
775
gram
glutenvrij graanmeel
▢
2
zakjes
droge gist
2 x 7 g
▢
850
ml
water
warm en koud, gescheiden
▢
4
eetlepels
zonnebloemolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
Meng het witte en bruine glutenvrije meel samen met de droge gist in een grote kom.
Meng het warme en koude water met de zonnebloemolie.
Giet het watermengsel van stap 3 bij het meelmengsel van stap 2 en meng goed tot een deeg ontstaat.
Vet een broodvorm in en doe het deeg erin.
Druk het deeg stevig aan.
Laat het deeg op een warme plek rijzen tot het verdubbeld is in volume (ongeveer 30 tot 45 minuten).
Zet de broodvorm in de voorverwarmde oven met een beker water om stoom te creëren.
Na 10 minuten bakken, verlaag de oventemperatuur tot 200°C en bak het brood nog 45 minuten verder.
Laat het brood vervolgens 10 minuten in de oven staan met de deur op een kier.
Haal het brood uit de vorm en laat het volledig afkoelen op een rooster, afgedekt met een theedoek.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit glutenvrije brood past goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
190
kcal
|
koolhydraten:
36
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
0.2
mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch