Ambachtelijk Glutenvrij Brood

Porties: 1 brood
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram wit glutenvrij meel
  • 250 gram bruin glutenvrij meel
  • 775 gram glutenvrij graanmeel
  • 2 zakjes droge gist 2 x 7 g
  • 850 ml water warm en koud, gescheiden
  • 4 eetlepels zonnebloemolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Meng het witte en bruine glutenvrije meel samen met de droge gist in een grote kom.
  • Meng het warme en koude water met de zonnebloemolie.
  • Giet het watermengsel van stap 3 bij het meelmengsel van stap 2 en meng goed tot een deeg ontstaat.
  • Vet een broodvorm in en doe het deeg erin.
  • Druk het deeg stevig aan.
  • Laat het deeg op een warme plek rijzen tot het verdubbeld is in volume (ongeveer 30 tot 45 minuten).
  • Zet de broodvorm in de voorverwarmde oven met een beker water om stoom te creëren.
  • Na 10 minuten bakken, verlaag de oventemperatuur tot 200°C en bak het brood nog 45 minuten verder.
  • Laat het brood vervolgens 10 minuten in de oven staan met de deur op een kier.
  • Haal het brood uit de vorm en laat het volledig afkoelen op een rooster, afgedekt met een theedoek.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Dit glutenvrije brood past goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 190 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 3 g | Vet: 5 g | Zout: 0.2 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch