Doe sjalot, azijn, witte wijn, peperkorrels en laurierblad in een kookpan en breng het op de kookplaat aan de kook. Laat de de vloeistof inkoken tot er 50 gram over is. Dit is een gastrique.
Voeg room, visfond en de droge witte wijn toe en laat het vervolgens inkoken tot er 150 gram over is. Zeef de saus.
Schenk de saus in de blender en schakel deze op medium in. Voeg de basilicum toe en vervolgens, geleidelijk de klontjes koude boter.
Bewaar de saus tot gebruik.
Verwarm de saus voor het serveren op laag vermogen, hij mag niet koken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze romige basilicumsaus bij visgerechten zoals 'Mediterrane Envelop van Zeebaars en Gamba's met Aardappelpuree en Basilicumsaus' voor een heerlijke smaakervaring
Wijnadvies:
Een droge witte wijn uit de Elzas, zoals een Pinot Blanc, past uitstekend bij de smaken van deze basilicumsaus, vooral als geserveerd wordt bij gerechten met vis of schaaldieren.