Schil de wortels en snijd deze in dunne schijfjes.
Schraap het merg uit het vanillestokje en kneus de steranijs en los het op in de groentefond.
Doe alles, samen met de kruiden en de boter, in de vacuümzak en vacumeer het geheel. Instellingen vacumeerlade:
Zak vacumeren
Vacumeerstand 3
Bereid de wortels. Instellingen stoomoven:
Temperatuur: 85 °C
Duur: 40 minuten
Niveau rooster: 2e van onderen
Haal de wortels uit de vacuümzak en serveer ze heet.
Past als bijgerecht prima bij kort gebraden vlees of kalfsbraadvlee
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze vanille-glazuurde wortelen met steranijs vormen een perfect bijgerecht voor kort gebraden vlees of kalfsbraadvlees. Geniet van de rijke smaken en de subtiele aroma's die deze wortelen te bieden hebben!
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige pinot noir zou de subtiele smaken van vanille en steranijs in deze wortelen goed aanvullen.