Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Portobello Champignons met Kip en Kaas uit de Stoomoven
Geniet van deze heerlijke gevulde portobello champignons met sappig kippengehakt en romige kaas, perfect als bijgerecht voor een hartige maaltijd!
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Stoomoven
Ingrediënten
▢
4
grote
portobello champignons
of dubbele hoeveelheid kleine kastanjechampignons
▢
200
gram
kippengehakt
▢
1
ei
▢
2
teentjes
knoflook
▢
½
eetlepel
limoensap
▢
½
rode chili
fijngesneden
▢
2
eetlepels
gehakte koriander
▢
Zout en peper naar smaak
▢
Zonnebloemolie
▢
2
eetlepels
geraspte Pecorino
of andere harde kaas
Instructies
Borstel de paddenstoelen goed schoon zonder ze met water te wassen.
Hak de steeltjes van de champignons fijn.
Bak de knoflook samen met de fijngehakte champignonsteeltjes kort in olie en voeg dit toe aan het kippengehakt.
Meng het kippengehakt met het ei, limoensap, fijngesneden rode chili, gehakte koriander, zout en peper.
Vul de champignons met het mengsel.
Leg de gevulde champignons in een stoomovenpan met gaatjes en stoom ze ongeveer 15 minuten op 85°C.
Bestrooi de champignons met de geraspte kaas en gebruik een crème brûlée brander om de kaas te bruineren.
Garneer de champignons met wat extra gehakte koriander en stukjes rode chili voor extra smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas
/
Kip
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij