Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese Xiao Long Bao Dumplings
Serveer de dampende en heerlijke Chinese Xiao Long Bao dumplings als bijgerecht en geniet van de smaken uit China!
Porties:
15
dumplings
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Buideltjes
Ingrediënten
▢
100
ml
water
▢
4
theelepels
gelatinepoeder
▢
15
gram
gember
fijngehakt
▢
1
chilipeper
fijngehakt
▢
300
gram
gehakt
varken of kip
▢
150
ml
kippenbouillon
▢
Palmsuiker naar smaak
▢
½
eetlepel
sojasaus
▢
1
theelepel
oestersaus
▢
2
theelepels
aardappelzetmeel
▢
3
theelepels
sesamolie
▢
Nam pla vissaus naar smaak
Xiao Long Bao Deeg:
▢
300
gram
bloem
▢
180
ml
water
▢
24
dunne
plakjes wortel
Instructies
Breng het water aan de kook en roer de gelatine erdoor tot deze is opgelost.
Laat afkoelen.
Schil de gember en hak hem fijn.
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de chilipeper en snijd het vruchtvlees fijn.
Meng de overige ingrediënten voor de vulling door elkaar en roer dit door het gelatinemengsel.
Breng op smaak met nam pla.
Bewaar in de koelkast tot verder gebruik.
Voor het deeg: zeef de bloem in een kom, giet het water erbij en kneed snel tot een samenhangend deeg.
Vorm het deeg tot een lange rol en snijd in gelijke plakken.
Rol elk stukje uit tot een plakje met een diameter van 8 cm.
Leg wat vulling in het midden van elk plakje deeg en vorm er een buideltje van (Xiao Long Bao).
Plaats elk buideltje op een plakje wortel en bewaar in de koelkast tot verder gebruik.
Om te serveren: plaats de Xiao Long Bao dumplings in een stoomovenpan met gaatjes en stoom op 100°C gedurende 6-7 minuten.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
4
g
|
Zout:
8
mg
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vlees
Land van herkomst
China