Xiao long bao (gevulde dumplings)
Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese Xiao Long Bao Dumplings

Serveer de dampende en heerlijke Chinese Xiao Long Bao dumplings als bijgerecht en geniet van de smaken uit China!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Vlees
Land van herkomst: China
Porties: 15 dumplings
calorieën: 120kcal
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 100 ml water
  • 4 theelepels gelatinepoeder
  • 15 gram gember fijngehakt
  • 1 chilipeper fijngehakt
  • 300 gram gehakt varken of kip
  • 150 ml kippenbouillon
  • Palmsuiker naar smaak
  • ½ eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel oestersaus
  • 2 theelepels aardappelzetmeel
  • 3 theelepels sesamolie
  • Nam pla vissaus naar smaak

Xiao Long Bao Deeg:

  • 300 gram bloem
  • 180 ml water
  • 24 dunne plakjes wortel

Instructies

  • Breng het water aan de kook en roer de gelatine erdoor tot deze is opgelost.
  • Laat afkoelen.
  • Schil de gember en hak hem fijn.
  • Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de chilipeper en snijd het vruchtvlees fijn.
  • Meng de overige ingrediënten voor de vulling door elkaar en roer dit door het gelatinemengsel.
  • Breng op smaak met nam pla.
  • Bewaar in de koelkast tot verder gebruik.
  • Voor het deeg: zeef de bloem in een kom, giet het water erbij en kneed snel tot een samenhangend deeg.
  • Vorm het deeg tot een lange rol en snijd in gelijke plakken.
  • Rol elk stukje uit tot een plakje met een diameter van 8 cm.
  • Leg wat vulling in het midden van elk plakje deeg en vorm er een buideltje van (Xiao Long Bao).
  • Plaats elk buideltje op een plakje wortel en bewaar in de koelkast tot verder gebruik.
  • Om te serveren: plaats de Xiao Long Bao dumplings in een stoomovenpan met gaatjes en stoom op 100°C gedurende 6-7 minuten.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 7g | Vet: 4g | Zout: 8mg | Sugar: 1g