Meng de pompoen met olijfolie en gehakte knoflook.
Voeg gerookt paprikapoeder, zout en peper toe.
Verspreid de pompoen op een bakplaat en rooster in de voorverwarmde oven tot licht gekleurd (15-20 minuten, bij pompoenstukken van 1,5 tot 2 centimeter dik).
Laat de geroosterde pompoen afkoelen.
Doe de geroosterde pompoen in een keukenmachine en voeg tahin pasta of komijn toe.
Pureer tot een gladde massa samen met de geroosterde pompoenpitten.
Voeg geleidelijk olijfolie toe voor een smeuïge consistentie.
Breng op smaak met limoensap.
Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Serveer de pompoen hummus op knapperige crackers.
Garneer met geroosterde pompoenpitten en bestrooi met sumak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze pompoen hummus is heerlijk als voorgerecht of als snack.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc voor een perfecte combinatie.