Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Traditionele Engelse Kerstpudding met Vanillesaus
Serveer de Christmaspudding met de warme vanillesaus voor een heerlijk kerstdessert!
Porties:
4
Bereidingstijd:
2
uur
uur
rijpen
2
dagen
d
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de Christmaspudding:
▢
75
gram
zachte roomboter
▢
75
gram
wittebroodkruim of paneermeel
▢
100
gram
krenten
▢
100
gram
rozijnen
▢
80
gram
basterdsuiker
▢
35
gram
gehakte amandelen
▢
35
gram
sukade
▢
75
gram
gekonfijte kersen
Amarene kersen
▢
Schil van 1 citroen
geraspt
▢
2
eieren
▢
2
eetlepels
whisky
Voor de vanillesaus:
▢
1
vanillestokje
▢
100
ml
room
▢
300
ml
vanillevla
▢
50
gram
suiker
Instructies
Voor de Christmaspudding:
Meng de zachte roomboter en het broodkruim in een kom.
Klop de eieren los met de whisky.
Voeg alle ingrediënten voor de Christmaspudding toe aan het boter-broodkruimmengsel en meng goed.
Vul een stoomovenpannetje met het deeg en druk het stevig aan.
Bedek de pudding met een stukje vetvrij papier.
Zet het pannetje in de stoomoven en stoom de pudding gedurende 2 uur op 100 °C.
Laat de pudding afkoelen en bewaar hem minimaal 48 uur in de koelkast om de smaken te laten ontwikkelen.
Voor de vanillesaus:
Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit.
Doe de room samen met de lege vanillepeul in een stoomovenpannetje en stoom op 95 °C gedurende 10 minuten.
Roer het vanillemerg door de vanillevla.
Voeg de suiker toe aan de warme room en roer tot het is opgelost.
Meng vervolgens alles door elkaar.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.5
mg
|
Sugar:
35
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Nagerecht
Land van herkomst
Engeland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst