Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Traditionele Engelse Kerstpudding met Vanillesaus
Trakteer jezelf op een klassiek kerstdessert met deze traditionele Engelse kerstpudding, geserveerd met een romige vanillesaus. Een perfecte afsluiter van je kerstmaaltijd!
Porties:
4
+ 2 dagen rijpen
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Stoomovenpannetje
kom
lepels
vetvrij papier
Vanillestokje
Zeef
Kleine steelpan
Ingrediënten
Voor de Christmaspudding:
▢
75
gram
zachte roomboter
▢
75
gram
wittebroodkruim of paneermeel
▢
100
gram
krenten
▢
100
gram
rozijnen
▢
80
gram
basterdsuiker
▢
35
gram
gehakte amandelen
▢
35
gram
sukade
▢
75
gram
gekonfijte kersen
Amarene kersen
▢
Schil van 1 citroen
geraspt
▢
2
eieren
▢
2
eetlepels
whisky
Voor de Vanillesaus:
▢
1
vanillestokje
▢
100
ml
room
▢
300
ml
vanillevla
▢
50
gram
suiker
Instructies
Voor de Christmaspudding:
Meng de zachte roomboter met het broodkruim in een kom.
Klop de eieren los met de whisky en voeg deze toe aan het boter-broodkruimmengsel.
Voeg de krenten, rozijnen, basterdsuiker, gehakte amandelen, sukade, gekonfijte kersen en citroenschil toe.
Meng alles goed door elkaar.
Vul een stoomovenpannetje met het mengsel en druk stevig aan.
Bedek de pudding met een stukje vetvrij papier en zet het pannetje in de stoomoven.
Stoom de pudding gedurende 2 uur op 100 °C.
Laat de pudding afkoelen en bewaar hem minimaal 48 uur in de koelkast om de smaken te laten ontwikkelen.
Voor de Vanillesaus:
Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit.
Doe de room samen met het vanillestokje in een stoomovenpannetje en stoom op 95 °C gedurende 10 minuten.
Roer het vanillemerg door de vanillevla en voeg de suiker toe aan de warme room.
Roer totdat de suiker volledig is opgelost.
Meng alles door elkaar en laat de saus iets afkoelen voordat je deze serveert.
Serveer de kerstpudding warm met een royale lepel van de vanillesaus voor een authentiek en feestelijk kerstdessert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een glas zoete sherry of een lichte dessertwijn zoals een Sauternes past uitstekend bij deze rijke kerstpudding.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Engeland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst