Snijd de passievruchten doormidden en haal het vruchtvlees eruit.
Meng het passievruchtvlees met de eiwitten en basterdsuiker in een kom tot een luchtig mengsel.
Vet zes soufflépotjes in met boter en verdeel het passievruchtenmengsel gelijkmatig over de potjes.
Dek losjes af met stevig plastic folie.
Plaats de soufflépotjes in de stoomoven en stoom op 90°C gedurende 15 minuten.
Voor de vanillesaus: Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
Doe het vanillestokje en merg in een stoomovenpan zonder gaatjes en voeg de melk toe.
Schuif de pan in de stoomoven en kook op 95°C gedurende 15 minuten.
Meng ondertussen de custardpoeder, eidooiers en basterdsuiker in een kom.
Voeg de hete melk geleidelijk toe aan het mengsel, roer constant om klontjes te voorkomen.
Giet het mengsel terug in een pannetje en kook al roerend op het fornuis tot de saus is ingedikt.
Laat de saus afkoelen.
Serveer de passievruchtenmousse door de potjes om te storten op bordjes, schenk de vanillesaus eromheen en garneer met een takje aalbessen en muntblaadjes indien gewenst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn, zoals een moscato d'Asti, past goed bij de fruitige en romige smaken van dit dessert.