Passievruchtenmousse met Vanillesaus
Geniet van deze heerlijke Passievruchtenmousse met Vanillesaus als een verfijnd dessert!
Ingrediënten
Voor de passievruchtenmousse:
- 3 passievruchten
- 2 eiwitten
- 45 g basterdsuiker
Voor de vanillesaus:
- 1 vanillestokje
- 2 eidooiers
- 1 el basterdsuiker
- 3 dl melk
- 1 afgestreken eetlepel custardpoeder
- Boter om soufflépotjes in te vetten
Optioneel voor de presentatie:
- Takje aalbessen
- Blaadjes munt
Instructies
- Snijd de passievruchten doormidden en haal het vruchtvlees eruit.
- Meng het passievruchtvlees met de eiwitten en basterdsuiker in een kom tot een luchtig mengsel.
- Vet zes soufflépotjes in met boter en verdeel het passievruchtenmengsel gelijkmatig over de potjes.
- Dek losjes af met stevig plastic folie.
- Plaats de soufflépotjes in de stoomoven en stoom op 90°C gedurende 15 minuten.
- Voor de vanillesaus: Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
- Doe het vanillestokje en merg in een stoomovenpan zonder gaatjes en voeg de melk toe.
- Schuif de pan in de stoomoven en kook op 95°C gedurende 15 minuten.
- Meng ondertussen de custardpoeder, eidooiers en basterdsuiker in een kom.
- Voeg de hete melk geleidelijk toe aan het mengsel, roer constant om klontjes te voorkomen.
- Giet het mengsel terug in een pannetje en kook al roerend op het fornuis tot de saus is ingedikt.
- Laat de saus afkoelen.
- Serveer de passievruchtenmousse door de potjes om te storten op bordjes, schenk de vanillesaus eromheen en garneer met een takje aalbessen en muntblaadjes indien gewenst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn, zoals een moscato d'Asti, past goed bij de fruitige en romige smaken van dit dessert.Voedingswaarden
Calories: 190 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 7 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 20 g