Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocoladepudding met Gekonfijte Kersen
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Puddingvorm van kunststof met deksel of Tupperware-vorm (1.5 liter inhoud)
Ingrediënten
▢
175
gram
bloem
▢
40
gram
cacao
▢
2
vanillestokjes
▢
175
gram
suiker
▢
175
gram
boter
▢
60
ml
volle yoghurt
▢
3
eieren plus 1 extra eigeel
▢
2
theelepels
bakpoeder
▢
50
gram
fijngesneden gekonfijte kersen
▢
Voor de saus:
▢
125
gram
chocolade
▢
250
ml
slagroom
▢
75
gram
stroop
pannenkoekenstroop
▢
4
theelepels
amandelaroma
▢
Gekonfijte kersen
rood en groen, ter garnering
Instructies
Vet de puddingvorm goed in met boter, inclusief de binnenkant van de deksel.
Meng bloem en cacao in een keukenmachine tot een homogeen mengsel.
Voeg alle andere ingrediënten toe, behalve de gekonfijte kersen, en mix tot alles goed gemengd is.
Spatel vervolgens voorzichtig de gekonfijte kersen erdoor.
Doe het beslag in de ingevette vorm en strijk het glad.
Plaats de deksel op de vorm en wikkel de vorm in huishoudfolie.
Zet de vorm in een stoomoven op 100°C voor 80 minuten, of in een stoommand boven een pan kokend water gedurende ongeveer 90 minuten.
Smelt voor de saus de chocolade au bain-marie.
Voeg dan de slagroom en de stroop toe en roer met een garde tot een gladde saus.
Verwijder de folie en deksel van de puddingvorm en stort de pudding op een schaal.
Giet wat van de saus over de pudding en serveer de rest apart in een sauskommetje.
Garneer de pudding met gekonfijte rode en groene kersen en bestrooi de borden met wat cacaopoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke chocoladepudding met een glaasje crème de cacao voor een feestelijke touch!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Nagerecht
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst