Chocoladepudding
Recept afdrukken
No ratings yet

Chocoladepudding met Gekonfijte Kersen

Bereidingstijd1 uur 50 minuten
Recept categorieën: Chocolade, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 8 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 175 gram bloem
  • 40 gram cacao
  • 2 vanillestokjes
  • 175 gram suiker
  • 175 gram boter
  • 60 ml volle yoghurt
  • 3 eieren plus 1 extra eigeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gram fijngesneden gekonfijte kersen
  • Voor de saus:
  • 125 gram chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram stroop pannenkoekenstroop
  • 4 theelepels amandelaroma
  • Gekonfijte kersen rood en groen, ter garnering

Instructies

  • Vet de puddingvorm goed in met boter, inclusief de binnenkant van de deksel.
  • Meng bloem en cacao in een keukenmachine tot een homogeen mengsel.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe, behalve de gekonfijte kersen, en mix tot alles goed gemengd is.
  • Spatel vervolgens voorzichtig de gekonfijte kersen erdoor.
  • Doe het beslag in de ingevette vorm en strijk het glad.
  • Plaats de deksel op de vorm en wikkel de vorm in huishoudfolie.
  • Zet de vorm in een stoomoven op 100°C voor 80 minuten, of in een stoommand boven een pan kokend water gedurende ongeveer 90 minuten.
  • Smelt voor de saus de chocolade au bain-marie.
  • Voeg dan de slagroom en de stroop toe en roer met een garde tot een gladde saus.
  • Verwijder de folie en deksel van de puddingvorm en stort de pudding op een schaal.
  • Giet wat van de saus over de pudding en serveer de rest apart in een sauskommetje.
  • Garneer de pudding met gekonfijte rode en groene kersen en bestrooi de borden met wat cacaopoeder.

Notities

Serveer deze heerlijke chocoladepudding met een glaasje crème de cacao voor een feestelijke touch!