Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Driehoekige Bloedsinaasappel-Ricotta Ravioli met Vanille-ijs en Chocoladesaus
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
bloedsinaasappels
partjes zonder vlies
▢
½
pakje
wontonvellen
▢
200
gram
ricotta
▢
1
theelepel
gehakte munt
▢
Enkele
muntblaadjes voor garnering
▢
1
eetlepel
sinaasappeljam
▢
Scheutje
Campari
▢
7
lange vingers
verkruimeld
▢
Peper
▢
1
eiwit
▢
500
ml
vanille-ijs
▢
100
ml
kookroom
▢
25
gram
chocolade
in stukjes
Instructies
Snijd de sinaasappelpartjes in kleine stukjes en laat ze uitlekken in een zeef.
Meng in een kom de ricotta, sinaasappelstukjes (zonder vocht), gehakte munt, sinaasappeljam, Campari, verkruimelde lange vingers en een snufje peper.
Leg de wontonvellen uit en bestrijk de randen met eiwit.
Schep een royale koffielepel vulling op elk vel en vouw ze dicht tot driehoekige ravioli.
Zorg ervoor dat er geen lucht in de ravioli achterblijft en druk de randen stevig aan.
Leg de ravioli op een met bloem bestoven oppervlak.
Voor de chocoladesaus: Doe de kookroom en chocoladestukjes in een stoomovenpannetje en stoom gedurende 10 minuten op 95°C.
Roer de saus goed glad en houd deze warm.
Verhit de friteuse tot 165°C en frituur de ravioli gedurende ongeveer 1 minuut, tot ze krokant zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.
Serveer de ravioli op borden, naast een bol vanille-ijs.
Garneer met muntblaadjes en druppel de warme chocoladesaus eromheen.
Optioneel kun je het gerecht bestrooien met extra poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn, zoals een Moscato d'Asti, vormt een perfecte aanvulling op dit decadente dessert.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
0.2
mg
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Nagerecht
Land van herkomst
Italië