Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spinazietaart
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
5
plakjes
bladerdeeg
diepvries, ontdooid
▢
2
uien
gesnipperd
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
125
g
magere spekreepjes
▢
450
g
spinazie
diepvries, deelblokjes
▢
1
eetlepel
kerriepoeder
▢
6
eieren
M
▢
0,5
deciliter
kookroom
▢
100
g
geraspte kaas
▢
Nootmuskaat
▢
Peper en zout naar smaak
Instructies
Bekleed een ingevette lage taartvorm met het bladerdeeg en druk de randen goed aan.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui goudgeel en glazig.
Voeg de spekreepjes toe en bak ze al omscheppend bruin.
Voeg de spinazie en het kerriepoeder toe en laat de spinazie op een laag vuur ontdooien.
Klop de eieren met de kookroom los in een kom.
Roer de geraspte kaas erdoor en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Meng het spinaziemengsel door het eimengsel en schenk dit in de taartvorm.
Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende ongeveer 35 minuten, tot hij bruin en gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze spinazietaart met een glas Hardys Stamp of Australia Semillon Chardonnay.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart