Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Franse Aardappelsalade met Ham en Verfijnde Bleekselderij
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
stengels
bleekselderij
▢
750
gram
kleine ongeschilden aardappels
▢
Zout
▢
2
eetlepels
azijn
of witte wijnazijn
▢
Peper
▢
125
gram
dikke plakken achterham
▢
125
ml
slagroom
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
2
eetlepels
crème fraîche
Instructies
Was de bleekselderij en snijd deze in dunne boogjes.
Bewaar het selderijblad.
Leg de boogjes in een kom met ijskoud water en ijsblokjes.
Boen de aardappels schoon en kook ze in een bodempje water met zout in 15 à 20 minuten gaar.
Giet de aardappels af, laat ze iets afkoelen en pel ze.
Snijd ze vervolgens in dikke plakjes en doe ze in een kom.
Giet azijn over de aardappels en bestrooi met zout en peper.
Snijd de ham in reepjes.
Laat de bleekselderij uitlekken en dep deze goed droog in een theedoek.
Klop met een mixer de slagroom half stijf en voeg al kloppend citroensap toe.
Klop crème fraîche en mosterd erdoor.
Voeg voorzichtig bleekselderij, ham en geklopte slagroom toe aan de aardappels en meng alles goed.
Breng de salade op smaak met zout en peper.
Verdeel de salade over de borden en garneer met selderijblad.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Lunch
/
Salade
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk