Snijd de aubergines in dikke plakken, bestrooi ze met zout en laat ze ongeveer 20 minuten rusten.
Verhit boter in een pan en fruit de gesnipperde ui.
Voeg het gehakt toe en bak het rul (optioneel).
Voeg de in stukken gesneden tomaten, peterselie en witte wijn toe aan het mengsel.
Breng op smaak met zout en peper en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Roer paneermeel en eieren erdoor.
Spoel de plakken aubergine af onder koud water, dep ze droog en bak ze goudbruin in olijfolie.
Bekleed een ovenschaal (31 x 22 cm) met de helft van de aubergineplakken, verdeel het gehaktmengsel erover en bedek met de overgebleven aubergineplakken.
Meng de eierdooiers met tweederde van de kaas en de bechamelsaus.
Verdeel deze saus over de aubergineplakken, bestrooi met de resterende kaas en bak onafgedekt in een voorverwarmde oven op 170-190°C gedurende 45-55 minuten.
Serveer de moussaka warm en geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Griekse rode wijn zoals Agiorgitiko past uitstekend bij dit gerecht.