Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse Tortellini met Gehakt en Salie
Porties:
4
Voorbereidingstijd
40
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de tortellinivulling:
▢
25
gram
roomboter
▢
50
gram
gehakt
▢
50
gram
rauwe ham
fijngehakt
▢
50
gram
mortadella
fijngehakt
▢
15
gram
gehakte pistachenootjes
▢
1
ei
▢
8
blaadjes
salie
fijn gesneden
▢
2
eetlepels
Parmezaanse kaas
▢
Peper naar smaak
Voor het zelfgemaakte pastadeeg:
▢
100
gram
Italiaanse bloem
Grano Duro
▢
1
ei
▢
½
eetlepel
olijfolie
▢
Zout naar smaak
Voor de pesto van Pecannoten en salie:
▢
100
gram
Pecannoten
▢
10
salieblaadjes
▢
50
gram
Parmezaanse kaas
▢
2
dl
olijfolie
▢
1
teentje
knoflook
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Vulling:
Smelt de boter in een pan, voeg het gehakt toe en bak het bruin.
Laat het afkoelen.
Meng het gehakt met ham, mortadella, kaas, ei, pistachenootjes en salie.
Breng op smaak met peper.
Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Deeg:
Kneed alle ingrediënten voor het pastadeeg tot een soepel deeg.
Rol het deeg uit met behulp van een pastamachine tot de dunste stand.
Laat het deeg drogen gedurende 15 minuten.
Snijd vierkantjes van ongeveer 5x5 cm.
Vullen en koken:
Leg een beetje vulling in het midden van elk vierkantje deeg.
Vouw de hoeken over de vulling tot een driehoek.
Vouw de bovenste punt naar u toe, zodat een tortellini-vorm ontstaat.
Kook de tortellini's in ruim kokend water met zout tot ze naar boven drijven en gaar zijn.
Pesto:
Mix alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine tot een gladde massa.
Voeg eventueel extra olijfolie toe.
Serveren
Serveer de tortellini met de zelfgemaakte pecan-saliepesto en eventueel een frisse salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Deze tortellini met gehakt en salie gaat goed samen met een lichte, fruitige rode wijn zoals een Barbera d'Alba uit Piemonte, Italië.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Vlees
Land van herkomst
Italië