Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Turkse Köfte met Yoghurtsaus
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
gehakt
▢
1
ei
▢
2
sneetjes
glutenvrij brood
voor glutenvrij dieet
▢
50
ml
melk
▢
1
eetlepel
paprikapoeder
▢
1
tl
gemalen komijn
▢
1
knoflookteen
▢
8
takjes
peterselie
▢
4
takjes
munt
▢
Zout
▢
Peper
Instructies
Pel en snijd de knoflook fijn.
Hak de peterselie en muntblaadjes fijn.
Week de sneetjes glutenvrij brood in 50 ml melk.
Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met zout en peper.
Vorm het gehaktmengsel tot 12 kleine worstjes van ongeveer 2 cm dik.
Bak of gril de köfte in 8-10 minuten, tot ze gaar zijn.
Serveer met een lepel Turkse yoghurt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Turkse Öküzgözü of een Shiraz past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.2
mg
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vlees
Land van herkomst
Turkije