Deze zelfgemaakte Thaise rode currypasta voegt een heerlijke smaak en pittigheid toe aan verschillende gerechten, perfect voor het maken van authentieke Thaise curry's.
Snijd de steeltjes van de gedroogde chilipepers af, snijd ze over de lengte doormidden en verwijder de zaden.
Laat de chilipepers 15 minuten weken in water tot ze zacht zijn.
Hak ondertussen de laos, citroengras, limoenblaadjes en korianderzaadjes fijn.
Snipper de rode sjalot en hak de knoflook fijn.
Knijp de geweekte chilipepers goed uit en hak ze fijn.
Doe de gehakte chilipepers samen met het zout in een Thaise vijzel en maal het geheel fijn.
Voeg vervolgens één voor één de overige ingrediënten toe in de volgorde zoals vermeld in de ingrediëntenlijst, en maal ze telkens goed door tot een gladde pasta ontstaat.
De Thaise rode currypasta is nu klaar voor gebruik.
Deze basispasta kan worden voorbereid en bewaard worden in de vriezer voor later gebruik.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze basis is goed voor te bereiden en kan ook bewaard worden in de vriezer.