Stoom de kippendijen gedurende 10 minuten op 85 °C.
Was de krieltjes en snijd de wortels in plakken van 1 cm.
Snijd de bleekselderij in schuine stukken.
Stoom de groenten en champignons op 100 °C tot ze beetgaar zijn.
Bak de kippendijen aan in wat boter en haal ze uit de pan.
Voeg het spek en de zilveruitjes toe.
Zodra deze gekleurd zijn, haal je ze uit de pan.
Voeg tijm, rozemarijn en laurierblaadjes toe aan de pan.
Blus af met rode wijn en kippenbouillon en laat het langzaam inkoken.
Voeg de kippendijen, spek en zilveruitjes weer toe aan de pan en laat het langzaam garen.
Voeg tot slot de gestoomde krieltjes en groenten toe.
Controleer op smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Door op deze manier te werken met dit gerecht, kun je het gemakkelijk voorbereiden. Het stomen helpt de smaak en kleur van de ingrediënten beter te behouden.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Bourgogne of een Pinot Noir past perfect bij dit klassieke Franse gerecht.