Coq au vin

Gestoomde Coq au Vin

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 ontbeende kippendijen
  • 120 gram gerookt spek
  • 250 gram kleine kastanjechampignons
  • 4 stengels bleekselderij
  • 16 zilveruitjes
  • 1 gele winterpeen
  • 1 oranje winterpeen
  • 400 gram krieltjes in de schil
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Laurierblaadjes
  • 3 deciliter rode wijn
  • 3 deciliter kippenbouillon
  • Boter

Instructies

  • Stoom de kippendijen gedurende 10 minuten op 85 °C.
  • Was de krieltjes en snijd de wortels in plakken van 1 cm.
  • Snijd de bleekselderij in schuine stukken.
  • Stoom de groenten en champignons op 100 °C tot ze beetgaar zijn.
  • Bak de kippendijen aan in wat boter en haal ze uit de pan.
  • Voeg het spek en de zilveruitjes toe.
  • Zodra deze gekleurd zijn, haal je ze uit de pan.
  • Voeg tijm, rozemarijn en laurierblaadjes toe aan de pan.
  • Blus af met rode wijn en kippenbouillon en laat het langzaam inkoken.
  • Voeg de kippendijen, spek en zilveruitjes weer toe aan de pan en laat het langzaam garen.
  • Voeg tot slot de gestoomde krieltjes en groenten toe.
  • Controleer op smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Door op deze manier te werken met dit gerecht, kun je het gemakkelijk voorbereiden. Het stomen helpt de smaak en kleur van de ingrediënten beter te behouden.

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Bourgogne of een Pinot Noir past perfect bij dit klassieke Franse gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 580 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 2.2 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij