Snijd de aardbeien in kwarten (of in zes stukjes als ze groot zijn).
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn geworden.
Hak ze fijn.
Gebruik een mooie saladeschaal en leg hierin de gemengde groene salade.
Leg daarbovenop de in dunne plakjes gesneden brie en verdeel de aardbeien gelijkmatig.
Druppel wat Crèma di Balsamico over de salade en bestrooi met de gehakte hazelnoten.
Garneer met frisse toefjes peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Haal de brie ruim vijf uur voor gebruik uit de koelkast voor een betere smaak en textuur. Serveer de salade met vers donker brood.
Variatietip:
Maak Canapés Roi d’été door rondjes uit bruin brood te steken, deze licht te besmeren met boter en kort te roosteren in de oven. Beleg ze met plakjes brie en aardbeien. Bestrijk met een dun laagje Crèma di Balsamico en strooi er gehakte hazelnoten over. Garneer met een toefje peterselie.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rosé zoals een Provence rosé past uitstekend bij deze salade.