Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevlochten Chocoladebroodje
Geniet van dit heerlijke gevlochten chocoladebroodje als dessert of bij de koffie!
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Total time
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol vers bladerdeeg
▢
1
reep
chocolade
225 g
▢
50
g
hazelnoten
grof gehakt
▢
1
ei
om mee te bestrijken
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C en laat het deeg 10 minuten rusten buiten de koelkast.
Rol het deeg uit met het bakpapier en leg het in de lengte voor je.
Leg de chocoladereep in het midden van het deeg in de lengte.
Snijd met een mes reepjes van ongeveer 1 cm breed langs beide zijden van de chocoladereep, zodat je straks de reepjes over elkaar kunt vlechten.
Vlecht de reepjes kruislings over elkaar en begin onderaan.
Vouw de onderste flapjes over of onder de vlecht.
Bestrijk het geheel met ei en strooi de gehakte hazelnoten erover.
Bak gedurende 20-25 minuten onderin de oven tot het broodje goudbruin is.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.2
mg
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Chocolade
/
Gebak
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch