Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevlochten Chocoladebroodje
Geniet van dit heerlijke chocolade vlechtbroodje, perfect als dessert of bij de koffie. Met een krokante laag bladerdeeg en een smeuïge chocoladevulling.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Total time
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
mes
kwastje
Ingrediënten
▢
1
rol vers bladerdeeg
▢
1
reep
chocolade
225 g
▢
50
g
hazelnoten
grof gehakt
▢
1
ei
om mee te bestrijken
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C en laat het deeg 10 minuten rusten buiten de koelkast.
Rol het deeg uit met het bakpapier en leg het in de lengte voor je neer.
Plaats de chocoladereep in het midden van het deeg in de lengte.
Snijd reepjes van ongeveer 1 cm breed langs beide zijden van de chocoladereep.
Vlecht de reepjes kruislings over elkaar, beginnend onderaan.
Vouw de onderste flapjes van het deeg over of onder de vlecht.
Bestrijk het geheel met ei en strooi de gehakte hazelnoten erover.
Bak het broodje gedurende 20-25 minuten onderin de oven tot het goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een glas lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de rijke chocoladesmaak van dit vlechtbroodje.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
18
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Chocolade
/
Gebak
/
Ontbijt
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst
/
Moederdag
/
Pasen
/
Vaderdag
/
Verjaardag